full screen background image

Mika

 

      Mika, pe numele său adevărat  Michael Holbrook Penniman, s-a născut în Beirut, la 18 august 1983, mama sa fiind libaneză, iar tatăl său, american. La scurt timp după aceea, familia s-a mutat la Paris şi, în final, s-a stabilit la Londra, pe când tânărul avea 9 ani.

Mutările frecvente, traumatizanta experienţă prin care a trecut tatăl său, ţinut ostatic la Ambasada Americană din Kuwait, precum şi faptul că era agresat de colegi, la şcoală, l-au afectat pe tânărul Michael în aşa manieră, încât a încetat să mai vorbească şi, timp de şase luni, a fost retras de la şcoală.

În acea perioadă, Mika a descoperit că muzica este viaţa sa şi, la scurt timp după aceea, a început orele şi lecţiile de canto. A urmat cursurile Royal College of Music şi, la vârsta de 20 de ani, Mika a înregistrat împreună cu Royal Operă House. Artistul a renunţat însă la şcoală pentru a se concentra asupra carierei sale muzicale.

În ianuarie, 2007, Mika a cucerit topul BBC, cu celebra Grace Kelly.

Abia pe 5 februarie, acelaşi an, albumul său de debut, Life in Cartoon Motion spărgea topurile internaţionale, Mika, devenind astfel revelaţia momentului.  Totuşi, single-ul cu care şi-a făcut cu adevărat debutul muzical a fost Relax, take it easy.

Succesului înregistrat cu această melodie vin să i se alăture cântecele Love Today, care celebrează bucuriile simple ale vieţii, Big Girl (You Are Beautiful) ,un protest muzical împotriva standardelor şi clişeelor de azi, Lollipop sau Billy Brown, în care este descrisă călătoria unui bărbat care descoperă că este atras de bărbaţi.

În 2009 scoate albumul The boy who knew too much.  Iniţial, albumul s-a numit după single-ul care îl conţine, We are golden.  Piesa a fost pe locu 4 în UK Singles Chart la 13 septembrie 2009.

În prezent, Mika lucrează intens la ce-al de-al treilea album de studio, album care se preconizează că va apărea pe piaţă în vara lui 2012.  Albumul se numeşte The Origin Of Love.

comments

comments




Leave a Reply

avatar