full screen background image

Modern Talking

 

      Poate una dintre cele mai cunoscute trupe ale anilor 80 , produs sută la sută nemţesc, este Modern Talking. Compusă din Dieter Bohle şi Thomas Anders (numele adevărat – Bernd Weidung), trupa are o istorie cel puţin interesantă. Întâlnirea celor doi, a fost, după cum au mărturisit chiar ei, una providenţială.

În februarie 1983 Dieter compune “Was macht das schön” însă are nevoie de o voce, o persoană care să cânte. Cineva vine de la o companie muzicală  din Berlin, un cântăreţ care deja a înregistrat câteva melodii dar nici un hit. Numele lui este Thomas Anders.

Thomas ia avionul către Hamburg şi este foarte entuziasmat de compoziţia lui Dieter. Tipul blond şi sportiv şi tipul brunet şi elegant s-au înţeles perfect de la bun început, astfel încât tot ce a urmat a fost succes garantat.

Dieter a compus împreună cu Thomas cântecul “Wovon trauemst du denn?”; cu acest cântec Thomas intră în topuri. În Martie şi Iunie 1984 urmează “Endstation Sehnsucht” şi “Heisskalter Engel”.

După aceste înregistrări Dieter decide să-şi ia o vacanţă şi pleacă în Mallorca. În această vacanţă deja se gândeşte la noi proiecte şi unul dintre ele este revelaţia anului ’85 “You’re my heart, you’re my soul”. Între timp, Thomas pleacă cu viitoarea logdonică  în insulele Canare. Când cei doi revin în Germania încep imediat să lucreze la “You’re my heart, you’re my soul” şi se gândesc la un proiect duo. Acest proiect se va numi Modern Talking.

În Octombrie ’84 cântecul este gata, însă se pare că nu are parte de nici o reacţie din partea publicului. Mai rău, în noiembrie ’84 Thomas are un accident. Maşină să, un Golf GTI este complet avariată dar Thomas şi logodnică lui scăpa nevătămaţi că prin minune.

După acest incident videoclipul piesei ‘You’re my heart, you’re my soul” este difuzat pentru prima data pe canalul “Formel Eins” în data de 17 Ianuarie 1985. Câteva zile mai târziu Dieter şi Thomas au fost prezentaţi în “Tele-Illustrierte”. A fost sfârşitul ghinionului pentru Modern Talking!!!

Revelaţia anului a fost pe primul loc în topurile din 35 de ţări! În Martie ’85 a urmat al doilea single ” You can win, if you want”. Anul 1985 a fost anul trofeelor şi succeselor, au câştigat tot ce se putea câştiga, 75 de discuri de aur şi platină pentru succesul lor în toată lumea. Au concerte peste tot în Europa. În mijlocul anului 1985, din cauza stresului şi a oboselii acumulate Thomas are o cădere nervoasă. Când se simte mai bine se căsătoreşte cu logodnica în data de 27 Iulie 1985, în Koblenz.

Urmează hituri celebre ca “Cherie, Cherie Lady”, “Brother Louie”, “Atlantis îs calling”.

Thomas apare pentru prima data cu celebrul lanţ de aur cu numele soţiei sale, Nora , în “Cherie, Cherie Lady”. Nora se implică în cariera lui Thomas, devine managerul său personal, se ocupă de look-ul soţului său, îl sfătuieşte să-şi lase părul lung. Look-ul lui Thomas devine unic, foarte excentric, imposibil de imitat. Prezenţa constanţa a Norei devine din ce în ce mai iritabila pentru presă, fani şi pentru Dieter.

Nora începe să apară pe scenă ca back-vocalist ceea ce nu a fost pe placul tuturor, îndeosebi al lui Dieter. Divergenţele dintre cei trei: Dieter, Thomas şi Nora au dus la destrămarea trupei în anul 1987.

comments

comments




Leave a Reply

avatar