full screen background image

Pussycat Dolls

 

      Fără să fim acuzaţi de superficialitate, atunci când le auzim pe fetele de la Pussycat Dolls cântând, nu ne  trece prin minte decât faptul că titlul trupei este unul destul de…uşuratic

Totuşi, acesta  aminteşte oarecum de începuturile grupului.

Fetele şi-au luat avânt în lumea năucitoare a industriei muzicale prin dans. La început, adică în 1993, fetele nu făceau altceva decât să danseze.

     Nicole Sherzingher le-a făcut mai apoi celebre pe Melody Thornton, Ashley Roberts, Jessica Sutta, Kimberly Wyatt şi Carmit Bachar.

Primul extras pe single al grupului nou format, a fost mult difuzata  Don’t Cha. Soarta a fost bună şi aici pentru fete. Piesa trebuia să fie cântată de Paris Hilton, însă aceasta a refuzat-o. În acest fel, Don’t Cha a devenit una dintre cele mai bune şi reprezentative piese ale grupului.

Piesa  a devenit rapid un megahit ajungând unul dintre cele mai cunoscute cântece ale anului 2005.

Au urmat, la fel de celebrele şi fredonatele Stickwitu, Beep, la care o colaborare importantă şi de imagine a fost Will i.am  de la formaţia The Black Eyed Peas şi mai apoi, Buttons.

Acestea, împreună cu piese precum I Don’t Need a Man  sau Wait a Minute, au ajutat materialul de provenienţa, PCD, să se comercializeze în peste şapte milioane de unităţi la nivel global.

A urmat o pauză, între 2007 şi 2008, timp în care   formaţia şi-a întrerupt activitatea, perioadă  în care fiecare componentă a grupului a dezvoltat o serie de proiecte independente.

În mai 2008 a fost lansată When I Grow Up, cea care anunţa lansarea unui nou album de studio. Totuşi, în aceeaşi perioadă s-a anunţat faptul că una dintre componente,  Cârmit Bachar a părăsit trupa, optând pentru o carieră independentă.

Cântecul a devenit un hit  la nivel mondial şi a câştigat un premiu Video Music Awards. Albumul intitulat Doll Domination, a început a fi comercializat la scurt timp şi a fost promovat cu ajutorul altor melodii, cea mai de succes fiind balada I Hate This Part. Din cauza  vânzărilor scăzute, materialul a fost relansat  în urma performanţelor obţinute de preluarea Jai Ho! You are My Destiny.

Apele au devenit din ce în ce mai tulburi pentru păpuşile lui Nicole.  În urma unor controverse create în timpul erei Doll Domination, o parte dintre componentele trupei s-au revoltat împotriva tratamentului preferenţial primit de Nicole  Scherzinger.

Aceasta a dus la  plecarea Jessicăi Sutta din grup în ianuarie 2010.

comments

comments




Leave a Reply

avatar