full screen background image

Ziua Siguranţei pe Internet, sărbătorită la Fălticeni

siguranta internet 1     În fiecare an, INSAFE şi centrele locale de promovare a siguranţei online, organizează Ziua Siguranţei pe Internet, pentru a promova utilizarea responsabilă a tehnologiei online şi a dispozitivelor mobile cu acces la Internet, în rândul copiilor şi al tinerilor din întreaga lume.

La Şcoala Gimnazială “Mihail Sadoveanu”, a fost sărbătorită Ziua Siguranţei pe Internet, printr-o serie de activităţi la care au participat elevi, părinţi ai acestora şi cadre didactice.

Tema principală a acestei ediţii a fost “Împreuna facem Internetul mai bun!”.

Astfel, părinţilor le-au fost prezentate filme şi videoclipuri de pe platforma proiectului, cadrele didactice au realizat prezentări Power Point pentru a le reaminti acestora cât de important este rolul familiei în acest domeniu.

Siguranţa în mediul online şi evitarea dependenţei de Internet pot fi realizate printr-o bună colaborare familie-şcoală.

Nici elevii nu s-au lăsat mai prejos – ei au vizionat videoclipuri educative, au răspuns la o serie de chestionare şi unii au aflat că, deşi îşi verifică zilnic conturile de pe diferite reţele de socializare… nu ştiu chiar totul despre İnternet şi capcanele lui.

Noţiuni ca “bullying” sau “mobbing” i-au pus pe mulţi în încurcătură.

Echipe de elevi din clasele a VI-a B şi a VII-a A au realizat colaje şi au “inventat” mesaje pentru toţi cei care cred că tehnologia modernă are doar avantaje.

Lucrările lor au fost expuse pe holul şcolii şi au fost apreciate de toată lumea, ba chiar au primit notele unui juriu ad-hoc format din “piticii” programului “Şcoală după şcoală” (clasele pregătitoare).

Profesoarele Mihăilă Doina şi Paşcovici Elena ne-au informat că aceste activităţi pe
care le-au coordonat fac parte din proiectul şcolii “Un stil de viaţă durabil pentru mine şi cei din jurul meu” (derulat în perioada noiembrie 2013-aprilie 2014).

comments

comments




Leave a Reply

avatar