full screen background image

Asociaţia Iniţiativa pentru Fericire aduce o nouă proiecţie de film documentar la Suceava

Finding Joe   Asociaţia Iniţiativa pentru Fericire vă invită la proiecţia filmului “Finding Joe”, care va avea loc pe 27 februarie, la Talcioc Cultural, de la ora 19.00.

Biletele costă 15 lei şi se găsesc la Talcioc Cultural.

Pentru rezervări, puteţi suna la 0755.222.880.

Difuzarea documentarului face parte din “Programul Naţional de Educaţie pentru Fericire” şi are ca scop înţelegerea factorilor care declanşează fericirea şi aplicarea lor în viaţa de zi cu zi.

De asemenea, se urmăreşte creşterea gradului de fericire a românilor la nivel naţional.

“Finding Joe” este un documentar extraordinar, ce recreează teoria lui Joseph Campbell referitoare la Călătoria Eroului (“Hero’s Journey”) sau drumul către o viaţă împlinită.

Documentarul însumează interviuri cu oameni excepţionali, vizionari dintr-o varietate de domenii, precum Sir Ken Robinson, Deepak Chopra, Gay Hendricks, Tony Hawk sau Mick Fleetwood.

Fiecare dintre ei vorbeşte despre modul în care şi-a găsit pasiunea şi despre obstacolele şi provocările întâmpinate în drumul spre o viaţă fericită.

Întreţesut cu secvenşe din filme artistice renumite şi cu momente din poveşti clasice puse în scenă de un grup de copii pestriţi, filmul cuprinde etapele a ceea ce Campbell a numit călătoria eroului: provocările, temerile, dragonii, luptele şi întoarcerea “acasa” o persoană schimbată.

Cuprinzând atât istorisiri profund personale, cât şi referinţe la poveşti tradiţionale, “Finding Joe” susţine munca lui Campbell ca fiind relevantă şi esenţiala în lumea de astăzi, oferind o soluţie ideală către ceea ce Campbell ar numi “urmărirea fericirii”.

Joseph Campbell a fost profesor la Sarah Lawrence College şi, timp de 38 de ani, a studiat miturile în relaţie cu natura umană.

Lucrarea sa, “Eroul cu o mie de chipuri”, a fost publicată în 1949, inclusă ulterior în TOP 100 cele mai influente cărţi din lume al revistei TIME, şi a influenţat artişti şi scriitori precum Bob Dylan, Jim Morrison, Stanley Kubrick, George Lucas sau Jerry Garcia.

În România, cartea a fost publicată de către Editura Herald, iar lansarea sa oficială are loc luni, 24 februarie, în București, la Librăria Humanitas Cișmigiu.

comments

comments




Leave a Reply

avatar