full screen background image

Cel mai mare maraton de ciclism din România şi Estul Europei

mountain bike 2     “Prima Evadare” – cel mai mare maraton de ciclism cross-country din Estul Europei şi cel mai popular concurs de acest gen din Romania – va avea loc duminică, 11 mai, pe traseul consacrat din pădurile situate în nordul Capitalei.

Aproape 2.000 de ciclişti s-au înscris deja la concursul aflat la a şasea ediţie, iar mulţi altii sunt aşteptaţi să se înscrie în zilele premergătoare competiţiei. Anul trecut, concursul a adus la start aproape 3.000 de concurenţi, depăşind toate aşteptările şi stabilind un nou record naţional de participare. Ca şi în ceilalţi ani, traseul începe la Academia de Poliţie din Bucureşti cu punctul de sosire la Snagov.

“Prima Evadare” este un concurs prietenos de ciclism cross-country, care deschide sezonul maratoanelor de ciclism montan din România, printr-un traseu uşor, fără diferenţe de nivel. Concursul se desfăşoară pe drumuri de ţară, prin pădurile din nordul Capitalei, pe o distanţă de aproximativ 58 de kilometri între Bucureşti şi Snagov. Întreaga distanţă de concurs este marcată şi prevăzută cu 13 puncte de control şi 4 zone de alimentare. Traseul este asistat de Poliţie şi Salvare şi este patrulat de oficialii competiţiei, de echipe de fotografi şi de cameramani. Punctul de sosire este situat pe malul lacului Snagov, în interiorul Complexului de agrement Astoria, marcând locul în care se vor desfăşura premierea şi tombola.

Împreună cu partenerii i-Rewind, organizatorii oferă concurenţilor o aplicaţie prin care este creat un scurt film cu fiecare participant, care poate fi descărcat şi distribuit pe reţelele sociale. Totodată, în premieră, participanţii vor primi prin SMS informări si rezultatul la finish. Iar aplicaţia facebook “Prima Evadare” va posta în numele concurentului mesaje automate cu situaţia acestuia.

comments

comments




Leave a Reply

avatar