full screen background image

Zig Zag prin România şi la Viva FM!

Zig Zag

Alexandru Damaschin şi Dumitru Pascariu, “Zig Zag prin România”

Weekend-ul a început foarte relaxant la Viva FM!

Luisa şi Călin au avut în această dimineaţă doi invitaţi foarte efervescenţi: Alexandru Damaschin şi Dumitru Pascariu, de la “Zig Zag prin România”.

O discuţie liberă şi deconectantă despre oameni, locuri, experienţe şi despre ce înseamnă cu adevărat să-ţi iei lumea în cap, să laşi job, casă, părinţi şi să te apuci să cutreieri ţara. Nu în lung şi-n lat, ci în Zig Zag. A ieşi din rutină e una, dar atunci când îţi reconsideri întreaga existenţă pentru o perioadă de 4 ani, e cu totul altă poveste. O poveste care se transformă într-o aventură a cunoaşterii. De sine şi de ceilalţi. “Această călătorie este una iniţiatică, pentru că o dată în viaţă faci o călătorie de patru ani prin toată România şi după aia poţi să te lauzi cât vrei tu”, a spus Alexandru. În timp ce Dumitru a vorbit cu seninătate despre felul în care arată viaţa lui acum: “Am lăsat jobul de librar, am lăsat casa, tot ce era mai sigur pe lumea asta şi am plecat. Nu am simţit nicio părere de rău pentru acest lucru, pentru că acum pot crea liber împreună cu echipa ceea ce ne-am dorit noi. Acum contribui mai mult la libertatea mea!”

Cât despre celebrul spirit bucovinean, Dumitru l-a identificat foarte uşor cu “iarba verde, cu dealurile, cu munţii, Obcinile Bucovinei, cu tocineii cu smântănă.” Ideologia din spatele acestui proiect numit Zig Zag prin România este simplă: “Dragostea de ţară sau patriotismul, din punctul nostru de vedere se asociază mai mult cu proverbul potrivit căruia omul sfinţeşte locul. Aşa că nu prea ne interesează unde este născut omul. Aici, în România, suntem siguri că putem găsi oameni de la care avem ce învăţa. Suntem convinşi că şi aici se pot face lucruri frumoase!”

 

comments

comments




Leave a Reply

avatar