full screen background image

Doi angajaţi ai Prefecturii, în schimb de experienţă în Norvegia

Palatul adminstrativ     Instituția Prefectului – județul Suceava a semnat un contract de finanțare  pentru implementarea proiectului “Vizită de studiu Oslo” finanțat din Fondul pentru Relații Bilaterale la nivelul Programului RO18 – Întărirea capacităţii şi cooperare instituţională între instituţiile publice, autorităţile locale şi regionale române şi norvegiene.

Proiectul are o valoare de 2.240 de euro, este finanţat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009 – 2014, grant acordat de către Guvernul Norvegiei și se desfășoară pe o durată de 2 luni.

În pregătirea și elaborarea unei cereri pentru acest proiect, Instituţia Prefectului-judeţul Suceava a demarat discuţii cu parteneri omologi din Norvegia, pentru a beneficia de expertiza şi experienţa în domeniul prevenirii situaţiilor de urgenţă, de schimbul, partajarea și transferul de cunoștințe şi tehnologie aplicate la instituția omologă din regiunea Oslo and Akershus.

Astfel, doi reprezentanți ai Compartimentului Sevicii Publice Deconcentrate, Situații de Urgență și Servicii Comunitare de Utilități Publice din cadrul Insituției Prefectului – județul Suceava vor efectua o vizită de studiu la Oslo, în perioada 9-10 martie, pentru a învăța din experienţa dovedită în timp de către instituţia omologă și, de asemenea, pentru a acumula informaţii utile referitoare la sistemul de monitorizare si control în domeniul prevenirii situaţiilor de urgenţă din Norvegia şi transpunerea acestora în condiţiile legislaţiei noastre şi în România.

Prin participarea în această vizită de studiu se urmăreşte, în principal, întărirea relaţiilor bilaterale, precum si cooperarea bilaterală dintre Instituţia Prefectului – judeţul Suceava din România şi omologul său County Governor of Oslo and Akershus din Norvegia.

Efectele generate de implementarea acestui proiect pot reprezenta o importantă valoare adăugată și vor avea un impact asupra relațiilor bilaterale dintre cele două state, România şi Norvegia.

comments

comments