full screen background image

Lufthansa a anulat vineri 290 de zboruri, din cauza grevei

Lufthansa     Lufthansa a anunțat că va anula vineri 290 de zboruri, în special pe rute scurte, după ce sindicatul personalului navigant de la operatorul aerian german, în urma eșecului negocierilor cu conducerea companiei, a declanșat o mișcare de protest în perioada 1-13 noiembrie, transmite dw.com.

Sindicatul UFO care reprezintă 19.000 de salariați de la Lufthansa, a stabilit un termen limită managementului companiei până la 1 noiembrie, pentru ca acesta să îmbunătățească oferta în ceea ce privește salariile, pensiile și condițiile de muncă.

Compania a oferit personalului să se pensioneze la 55 de ani, dar cu condiția modificării sistemului de pensii, astfel încât majorările anuale să nu fie garantate, ci să fie în funcție de evoluțiile pieței.

Lufthansa este cea mai mare companie aeriană europeană , care a fost afectată și de cele 13 greve declanșate în ultimele luni de sindicatul german al piloților, din cauza disputelor privind salariile.

Toate grevele care au avut loc au costat compania 300 milioane de euro.

Conducerea companiei s-a gândit la înființarea unei noi divizi low-cost, numită Eurowings, cu sediul în Austria, care va plăti salarii mai mici decât în Germania și va prelua o parte din rute în cadrul reorganizării operațiunilor grupului.

Sindicatul german al piloților se opune inențiie conducerii de a elimina sistemul de pensionare anticipată.

Piloții vor să mențină șansa de a se pensiona anticipat la 55 de ani, cu 60%, înainte de a ajunge la vârsta oficială de pensionare de 65 de ani. Sindicatul a fost de acord cu majorarea vârstei medii de pensionare a piloților la 60 de ani.

Lufthansa se confruntă cu probleme, în urma concurenței venite de la companiile low-cost, precum easyJet și Ryanair, și a companiei Etihad, din orientul Mijlociu, care a preluat o participație în grupul german Air Berlin.

comments

comments