full screen background image

PSD dorește creșterea salariilor bugetarilor cu 10%. PNL se opune ferm

bani romanesti noi     Înaintea plecării de la guvernare, PSD a venit cu o propunere de mărire a salariilor bugetarilor cu 10%. Această decizie a fost comentată de către deputata PNL, Cristina Pocora, la emisiunea Talk B1, de la b1tv.

“Astazi s-a emis un amendament în care salariile bugetarilor, înafară de ale medicilor și cadrelor didactice, vor fi majorate începand cu 1 decembrie 2015.

După ce tot anul 2015 doamna Rovana Plumb și Victor Ponta ne-au amăgit că vor veni cu o lege a salarizării în sistemul bugetar, iată că acum, când PSD-ul nu mai este la guvernare, doresc să arunce România în aer prin această decizie.

PSD ne spune că „mărim salariile în sistemul bugetar cu cu 10%, iar după aceea, tăiem din altă parte, din investiții, punem taxe și impozite”. Asta este ceea ce PSD-ul dorește cu adevărat.

Ceea ce PNL a cerut este discutarea impactului real al acestei măsuri. Dacă sunt bani, ei trebuiesc dați. Este nevoie de o majorare a salariilor. Dacă nu sunt bani, trebuie știut. Nu trebuie puse taxe acum, când PSD-ul pleacă de guvernare.

Haideti sa nu amagim bugetarii din romania, nu sa se faca ca atunci, cu profesorii, cand au fost amagiti cu salarii mai mari.

Dacă sunt bani, ei trebuiesc dați, dacă nu sunt, trebuiesc spuse exact care sunt costurile. PSD-ul nu face decât un gest iresponsabil și populist în acest moment.

Amendamentul a fost introdus în comisie. Pe loc, ministerul muncii a spus că susține, iar ministerul de finanțe a spus că bugetul României nu poate susține acest lucru pe 2016 și că asta ar însemna tăieri de la alte cheltuieli”, a declarat Cristina Pocora.

comments

comments