full screen background image

Dacian Cioloş are la dispoziţie zece zile pentru a-şi stabili echipa

dc     Proaspăt propus pentru postul de premier, Dacian Cioloş va avea la dispoziţie zece zile pentru a-şi stabili echipa şi a pune la punct un program de guvernare. Cioloş şi-ar fi ales deja câţiva dintre miniştrii viitorului Executiv, informează B1 TV, citând un sire de știri. Printre numele vehiculate se regăseşte şi actualul premier interimar, Sorin Cîmpeanu, care ar rămâne la ministerul Educaţiei. Bogdan Aurescu la ministerul de Externe şi Mihnea Motoc, ambasadorul României în Marea Britanie, sunt alte nume care s-ar regăsi pe lista noului guvern.

Pe lista viitorului guvern al lui Dacian Cioloş se regăsesc două nume din PSD. Este actualul ministru de Externe, Bogdan Aurescu, care şi-ar păstra postul şi Sorin Moisă, la ministerul
Transporturilor. Şi actualul premier interimar, Sorin Cîmpeanu, susţinut de ALDE, ar putea rămâne la ministerul Educaţiei.

Un alt nume vehicular este cel al lui Mihnea Motoc, ambasadorul României în Marea Britanie, care l-ar înlocui pe Mircea Duşa la ministerul Apărării Naţionale. Dan Dungaciu, actualul director al Institutului de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale al Academiei Române, este credidat cu şanse pentru postul de ministru de Interne.

Laura Ştefan, expert în politici anticorupţie, ar urma să preia portofoliul ministerului Justiţiei. Mihail Dumitru, la ministerul Agriculturii, Marius Nica, la ministerul Fondurilor Europene, Sorin Paveliu la ministerul Sănătăţii, Daniela Gheorghe la ministerul de Finanțe, Tudor Constantinescu la ministerul Economiei sunt alte nume pe care Dacian Cioloş i-ar dori în viitorul guvern.

În presa au mai fost vehiculate şi alte variante pentru lista viitorului Cabinet. Este vorba despre Călin Georgescu, președintele Centrului European de Cercetare al Clubului de la Roma din Viena, Constantin Dudu Ionescu, fostul ministru de Interne, Sorin Mândruţescu, fost director Oracle şi Sorin Ioniţă, preşedinte Expert Forum.

comments

comments