full screen background image

Dacian Cioloş şi-ar putea prezenta, luni, echipa și programul de guvernare

dc     Premierul desemnat, Dacian Cioloş, încearcă să se asigure ca va avea susţinerea partidelor. A făcut ieri un tur de forţă. S-a întâlnit cu liderii tuturor partidelor parlamentare. După zece ore de negocieri, rezultatul întâlnirilor arată că guvernul de tehnocraţi pe care Dacian Cioloş îl va propune are şanse să treacă de votul Parlamentului.

PNL și UDMR susțin Cabinetul pe care îl va forma Dacian Cioloș, iar PSD va lua o decizie finală duminică, a anunțat președintele partidului, Liviu Dragnea.

„Noi avem încredere în Dacian Cioloş, dar nu ştim ce echipă va forma. PSD nu va face nicio propunere în cabinet. Decizia e a premierului dacă vrea să pătreze secretari de stat sau şefi de agenţii. În ceea ce priveşte prefecţii, l-am avertizat că există un risc foarte mare că dacă încep niște schimbări masive în prefecturi, administraţia s-ar putea să funcționeze cu mari sincope”, a declarat, ieri, Liviu Dragnea.

Pe de altă parte, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, și cel al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, și-ar putea păstra funcțiile în viitorul Executiv.

comments

comments