full screen background image

Șefa CNA și-a delegat dreptul de semnătură vicepreședintelui instituției

laura georgescu     Președintele Consiliului Național al Audiovizualului, Laura Georgescu, și-a delegat joi dreptul de semnătură lui Răsvan Popescu, vicepreședintele CNA, informează Agerpres.

„Personal, am luat în calcul și o demisie, chiar dacă am conștiința faptului că nu am făcut nimic ilegal, însă această decizie va veni atunci când instituțiile abilitate vor demonstra că am încălcat voit, premeditat și cu bună știință legea. Deocamdată pot afirma cu tărie că toată viața m-am raportat la lege. Inclusiv în această instituție, atunci când a trebuit să luăm decizii. Îmi asum anumite carențe, anumite întâmplări contextuale, mai puțin fericite, provocate, nepremeditat, pentru care îmi cer, din nou, scuze dumneavoastră și tuturor angajaților CNA. Pentru că orice explicații suplimentare date de mine, fie ar putea cădea în derizoriu, fie ar putea fi reinterpretate în fel și chip, mă opresc la a afirma faptul că deleg, fără nicio rezervă, dreptul de semnătură colegului meu Răsvan Popescu, cu dorința ca CNA să funcționeze, repet, în condiții de normalitate și performanță”, a afirmat joi Laura Georgescu.

Ea a spus că va reveni asupra acestei decizii doar dacă instituții ale statului îi vor cere.

„De un an și jumătate nu am purtat cu niciunul dintre colegii mei vreo discuție pe tema dosarului în care sunt acuzată de abuz în serviciu și nu am angajat în niciun fel instituția, punându-mă la dispoziția organelor abilitate doar în calitate de persoană fizică”, a arătat Laura Georgescu.

Răsvan Popescu a precizat că decizia semnată de Laura Georgescu va fi afișată la avizier, dar că statele de salarizare vor fi semnate în continuare de ordonatorul principal de credite.

Dorina Rusu a subliniat că de când a devenit membru CNA așteaptă demisia Laurei Georgescu.

„De la început când am venit în instituție, am crezut că doamna Georgescu trebuie să își dea demisia, așa cred și acum. Cred că ce spune dânsa legat de chestiunile de justiție pot fi adevărate sau nu, însă faptul că există o plângere trebuie să demisioneze. (…) Dânsa este principalul vinovat pentru care este instituția în starea în care este. (…) Este o instituție pur și simplu destructurată, sigur, fiecare dintre noi are partea lui de vină, dar cel care conduce instituția este principalul vinovat pentru care nu funcționează instituția. (…) Eu voi continua demersurile către Parlament pentru ca doamna Georgescu să fie demisă”, a spus Rusu.

Ședința Consiliului Național al Audiovizualului de marți a fost întreruptă de mai multe ori, o parte dintre membrii CNA semnând deja pe o listă pentru ca șefa forului, Laura Georgescu, să demisioneze din funcție.

În sala de ședințe a CNA și pe hol sunt lipite de marți afișe cu mesaje precum: „Parlament, nu uita, scapă-ne de Laura!”, „Demisia!” și„Cine-i judecat penal nu poate judeca moral!”.

comments

comments