full screen background image

Miniștrii propuși de Dacian Cioloș, audiați luni de comisiile de specialitate

Dacian Ciolos     Miniştrii propuşi de Dacian Cioloş vor fi audiaţi luni în comisiile de la specialitate. 21 de membri ar urma să aibă guvernul Cioloş, din care doi, Vasile Dâncu şi Costin Grigore Borc, vor prelua atât ministere, cât şi funcţiile de vicepremieri.

La Justiţie, ar urma să fie Cristina Guseth, în timp ce lui Lazăr Comănescu îi revine portofoliul de la Externe.

Premierul desemnat susţine că a ales oameni cu experienţă şi competenţe şi că a dorit ca o treime din miniştri propuşi să fie femei.

Printre ei, Grigore Borc, propus ca vicepremier, a fost asistent special al preşedintelui PNŢCD, Corneliu Coposu, În perioada 1991 – 1994.

Cristina Paşca Palmer ar putea conduce Ministerul Mediului, în timp ce portofoliul de la Telecomunicaţii merge la Marius Raul Bostan.

Pentru Ministerul Culturii, Dacian Cioloş l-a ales pe Vlad Alexandrescu, la ministerul Sportului pe fosta canotoare Elisabeta Lipă, urmând ca Violeta Alexandru să fie responsabilă pentru Ministerul de dialog social.

Din echipa premierului desemnat ar urma să facă parte şi Victor Vlad Grigorescu la Energie, membru în C.A. Electrica, dar şi Dan Stoenescu, propus la Ministerul Românilor de Pretutindeni. Cât despre viitorul ministru de Externe, acesta ar putea fi Lazăr Comănescu, diplomat în regimul Ceauşescu.

Lista echipei lui Cioloş continuă cu Ciprian Bucur, ministrul propus să se ocupe de relaţia cu parlamentul. Cioloş şi-a ales şi şeful cancelariei premierului în persoana lui Ioan Dragoş Tudorache.

Dacă va fi votat de Parlament, Cioloş ar putea deveni primul premier din istorie aflat în fruntea unui Guvern format exclusiv din oameni fără apartenenţă politică.

Cabinetului său e format, însă, din 21 de membri, iar o treime din aceștia e reprezentată de femei.
Cioloș a anunţat deja că după preluarea Guvernului va avea o discutie şi cu fost sef al Executivului, Victor Ponta.

comments

comments