full screen background image

Primarul de Botoșani cere procurorilor verificarea a 27 de angajați ai instituției pe care o conduce

???????????????????????????????     Ovidiu Portariuc, primarul municipiului Botoșani, a cerut, miercuri, procurorilor Tribunalului Botoșani să verifice 27 de angajați ai Primăriei din punct de vedere al integrității.

“Vrem să aflăm dacă persoanele cu funcții de conducere nominalizate în această anexă au în prezent calitatea de suspect, învinuit în dosare de natură penală ce presupune infracțiuni contra statului sau autorității, infracțiuni de corupție, infracțiuni care împiedică înfăpturirea justiției, infracțiuni de fals sau orice altă infracțiune săvârșită cu intenție care îl face incompatibil cu exercitarea funcției publice. Obiectivul meu este ca în urma acestui demers să putem spune corupție zero în Primărie”, a declarat Portariuc, citat de Agerpres.

Solicitarea vine după ce în urmă cu o lună presa a scris că un consilier al primarului e cercetat pentru săvârșirea unor infracțiuni de constituire de grup infracțional organizat, fals în înscrisuri și complicitate la înșelăciune într-un dosar în care au fost implicați membri ai clanului Corduneanu.

comments

comments