full screen background image

Manifestații în sprijinul refugiaților, la Paris

imig3     La o săptămână de la atentatele comise militanții grupării teroriste Stat Islamic, parizienii au ieșit în stradă pentru a milita pentru drepturile refugiaților și pentru a denunța starea de urgență impusă de autoritățile franceze.

Duminică, manifestanții au plecat din piaţa Bastiliei și au sosit în piaţa Republicii scandând: “Stare de urgenţă, stat poliţienesc! Nu ne vor lua dreptul de a manifesta”.

“Fotbalul se reia, concertele se reiau, toate în afară de manifestaţii. Este straniu la un Guvern de stânga”, a declarat unul dintre manifestanţi.

Pariezienii se declară îngrijorați că Franța “îşi închide frontierele”, dar și de “confuzia pe care oamenii o fac catalogându-i pe refugiați drept teroriști”.

Din pricina stării de urgență prelungită oentru trei luni, mitingul nu a fost autorizat de Primăria Parisului, transmite mediafax.

“Sunt mulţumit că tinerii nu se lasă în faţa stării de urgenţă. Nu trebuie să împiedice manifestaţiile, numai în dictaturi se poate vedea asta”, a apreciat un manifestat în vârstă de 75 de ani.

comments

comments