full screen background image

Revoluționarii, plângere după închiderea dosarului revoluției

revolutia 1989     Aflat la parchetul general, președintele Asociației “21 decembrie”, Doru Marieș a declarat că dorește ca Consiliu Superior al Magistraturii să se autosesizeze, deoarece procurorii au închis Dosarul Revoluției, fără ca măcar să verifice informațiile din el.

“Asociația prezentă aici, “Asociația 21decembrie” este mică, are 93 de oameni. Toți sunt dornici să solicite clasarea aceste rezoluții date în Dosarul Revoluției.

Sper să înțeleagă procurorii, pentru că acești oameni suferă… de 25, 26 de ani, ei așteaptă adevărul.

În trecut, mai multi urmași, veniți din asociația celor de la cimitir au dorit un interviu cu procurorul general, dar acesta nu a avut timp, era ocupat. Am avut un dialog la CSM, am fost invitați la o întâlnire cu directorul adjunct CSM. În urma întâlnirii, acesta și-a exprimat dorința ca CSM-ul să se autosesizeze în ceea ce transmitem noi, pentru că acești procurori să fie trecuți prin această inspecție juridică, pentru că nu este normal să îți bati joc de 1200 de victime, și să spui că în dosar sunt doar 800. Să uiți de 4500 de rănții și reținuți, când în realitate sunt 8500, ei trecand doar 4000 în rezoluție. Ei nu au terminat dosarul nici din punct de vedere al verificării, pentru că au comandă politică. Se dorește clasarea rezoluției dată de cei patru procurori, și rezolvarea acestui dosar, asa cum cere și Curtea Europeană”, a declarat Marieș despre Dosarul Revoluției.

Acesta a mai spus că a avut o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis, și au vorbit despre o mediere care ar putea fi luată după rezoluția dată de procuror.

“Cei din asociația “21 decembrie” nu au team[ de aceast[ rezoluie, dar urma;ii eroilor martiri.. sunt demoralizați fantastic din cauza acestor 4 procurori. Am avut o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis, dar am convenit ca aceasta mediere sa fie luată după rezoluția luată de procuror. După aceea, președintele poate media între societatea civilă și instituțiile statului. Am depus această plangere în urma cu 2 săptămâni, am semnat si la CEDO și în țară această plângere, pentru că nu am vrut să pierdem termenul de 20 de zile, așa cum este în Cod”, a mai precizat Marieș.

comments

comments