full screen background image

Trenul Regal, traseu-omagiu adus regelui Carol I de 1 decembrie

trenul regal     Trenul Regal va efectua, în mod simbolic, itinerariul “Trenului Aducerii Aminte”, pe 1 decembrie, cu ocazia Zilei Naţionale, Familia regală călătorind pe traseul Turnu Severin – Bucureşti, în semn de omagiu adus regelui Carol I, la 150 de ani de la venirea acestuia în ţară.

Pe 8 mai 1866, principele Carol punea piciorul pe pământ românesc, la Turnu Severin. Pe 10 mai, principele suveran intra în Capitală, iar, pe 29 iunie, era adoptată constituţia în care, pentru prima oară în istorie, ţara noastră era denumită “România”, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Anul acesta, principesa moştenitoare Margareta şi principele Radu, însoţiţi de principesa Maria, vor parcurge, cu Trenul Regal, judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt şi Dâmboviţa, încheind călătoria la Bucureşti.

“Trenul Aducerii Aminte” se va opri în gara Turnu Severin pe 30 noiembrie, la ora 15.30, unde va putea fi vizitat până la ora 21.00.

Familia regală va participa la întâlniri cu reprezentanţii autorităţii locale, cu oameni de cultură şi artă, precum şi cu alţi reprezentanţi ai comunităţii din judeţul Mehedinţi.

comments

comments