full screen background image

Iohannis a promulgat legea privind mărirea salariilor bugetarilor cu 10%

Klaus Iohannis     Salarii mărite cu 10% de la 1 decembrie pentru toți bugetarii. Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea luni seară, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale. Peste 200.000 de angajaţi la stat se vor bucura de această măsură, cu condiția să nu mai fi beneficiat de alte majorări, în cursul acestui an.

Iniţial, OUG 35/2015 prevedea doar majorarea salariilor din sănătate cu 25%, însă un amendament PSD adus în comisiile de specialitate din Parlamant a prevăzut că vor creşte şi salariile tuturor bugetarilor cu 10%, cu condiția ca aceștia să nu fi beneficiat în cursul anului 2015 de alte majorări.

”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat marți, 24 noiembrie a.c., următoarele decrete:
•    Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 35/2015 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe;
•    Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii;
•    Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea Legii nr. 119/1996 cu privire la actele de stare civilă;
•    Decret privind promulgarea Legii pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 70/2011 privind măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece”
, se arată în comunicatul citat.

Premierul Dacian Cioloş a anunţat deja că România îşi va atinge ţinta asumată în faţa FMI, de a avea un deficit mai mic de 3% anul viitor, chiar şi cu noua mărire de salarii.

”Nu mă surprinde (că președintele a promulghat legea – n.r.), am avut o discuţie cu dânsul ieri şi legat de acest subiect şi am spus că în calculele pe care le-am făcut am inclus şi această creştere de 10%. După calculele noastre putem rămâne în ţinta de deficit de 3% cu această creştere. N-o să tăiem. În schimb o să mergem pe partea de investiţii unde am rezervat fonduri şi pentru investiţii, atât la ministerul Dezvoltării, cât şi la ministerul Transporturilor. Dar o să facem un efort din absorbţia fondurilor europene ca să avem şi investiţii aşa cum ne-am propus”, a declarat Dacian Cioloș.

comments

comments