full screen background image

Reținuții din dosarul ANRP ajung astăzi în fața instanței supreme

ciocan judecator     Alte cinci persoane, printre care omul de afaceri Mihai Rotaru, evaluatorul Sergiu Negurici şi trei foşti membrii din comisia ANRP au fost reţinute de procurorii DNA şi vor fi prezentate astăzi în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă.  Anchetorii au dezvăluit întregul mecanism fraudulos prin care aceştia au facilitat obţinerea, în mod ilegal, a unei despăgubiri de peste 100 milioane de lei pentru un teren supraevaluat.

Omul de afaceri Mihai Rotaru, acţionar al CS Universitatea Craiova, este acuzat de către procurorii DNA de cumpărare de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu. Anchetatorii spun că i-ar fi dat 600.000 de euro mită deputatului Ioan Oltean. În schimbul banilor, Oltean ar fi intervenit la fostul preşedinte al ANRP, Crinuţa Dumitrean, pentru ca aceasta să aprobe despăgubirea pentru un teren de 60.000 de metri patrati situat in Piteşti.

Mihai Rotaru ar fi fost ajutat de evaluatorul Sergiu Negurici, un alt personaj cheie din dosar. Procurorii îl acuză pe acesta de complicitate la abuz în serviciu pentru că ar fi umflat valoarea terenului cu peste 87 de milioane de lei. Astfel, Rotaru ar fi încasat ilegal despăgubiri de peste 100 de milioane de lei.

Foştii membri din comisia ANRP, Sergiu Diacomatu, Rodica Constantinovici şi Lăcrămioara Alexandru, sunt şi ei acuzaţi de abuz în serviciu. Potrivit anchetatorilor, cei trei au aprobat, în mod ilegal, raportul de evaluare întocmit de către Sergiu Negurici, deşi rezulta clar din acesta faptul că terenul a fost supraevluat.

Suma plătită în acest dosar de despăgubire pentru un teren reprezintă un sfert din totalul despăgubirilor plătite de ANRP în tot cursul anului 2011. Cei cinci suspecţi vor fi prezentaţi Instanţei Supreme cu propunere de arestare preventivă.

comments

comments