full screen background image

Iohannis, mesaj de 1 decembrie: Democrația este, astăzi, un bun național

klaus johannis     Președintele Klaus Iohannis a transmis, marți, un mesaj cu ocazia Zilei Naționale a României în care face apel la redescoperirea mândriei naționale.

“1 Decembrie nu e doar o celebrare a trecutului, ci și prilejul de a ne conecta mai puternic la prezent, la locul avut în Europa și lumea, de a fi conștienți de noi înșine. România se definește azi mai activ și cu mai multă hotărâre, într-o regiune complicată, într-o lume în care și-au făcut loc războiul și amenințarea teroristă. Lucrurile s-au schimbat față de acum 20 sau 10 ani și față de anul trecut. Într-o vreme incertă și imprevizibilă, România oferă certitudine și predictibilitate. Certitudinea democrației e în interior și predicitibilitatea parteneriatului în exterior”, a declarat Iohannis.

Șeful statului a subliniat că, astăzi, democrația este un bun național și că “avem deja o conștiință civică democratică puternic înrădăcinată. România e o democrație pe care cetățenii o fac puternică”.

“Țara noastră e și un partener credibil pentru aliații săi din NATO și UE. Avem această capacitate de a furniza încredere și stabilitate într-o zonă cu tensiuni și riscuri de toate felurile. Ultimul an a însemnat întărirea statului de membru NATO și UE și o contribuție la eforturile comune de a face mai sigură și mai puternică lumea în care trăim. Pentru asta și nu numai cred că este momentul să redescoperim mândria națională”, a spus acesta.

comments

comments