full screen background image

NATO invită Muntenegru să se alăture organizației

nato     Miniștrii de externe din țările membre NATO, care s-au reunit miercuri la Bruxelles, au invitat Muntenegru să adere la această structură militară, țara urmând să devină al 29-lea stat mebru al alianței.

”Felicităm Muntenegrul. Acesta este începutul unei alianțe foarte frumoase”, a spus Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, în aplauzele șefilor diplomației țărilor membre ale organizației, potrivit Agerpres.

Stoltenberg a mai adăugat că ”decizia istorică de a începe convorbirile de aderare cu Muntenegrul”, a fost luată în unanimitate de țările membre.

Igor Luksic, prim-ministrul Muntenegrului, care a fost și el prezent la reuniune, a afirmat că invitația adresată țării sale de către NATO este un semnal pozitiv pentru toate celălate țări din Balcanii Occidentali.

”Este într-adevăr o zi mare și, cred, binemeritată pentru țara mea. Invitația adresată Muntenegrului este o veste mare și pentru Balcanii Occidentali, pentru consolidarea securității și a stabilității sale”, a afirmat el.

Premierul muntenegrean a promis că țara sa va continua aplicarea programului de reforme, precum cele din domeniul militar sau justiție.

”Suntem deplin conștienți că invitația nu este finalul procesului, ci începutul unuia nou. Suntem hotărâți să facem eforturi constante nu pentru a-i mulțumi pe alții, ci pentru a ne schimba în bine societatea”, a arătat Luksic.

comments

comments