full screen background image

Ministerul Sănătății va efectua controale la 11 spitale, după scandalul infecțiilor

Siemens Media Summit 2008: “Answers for Sustainability”     Controale la sânge în toate spitalele în care au fost internate victimele incendiului din Colectiv!

11 unităţi medicale vor fi verificate de ministerul Sănătăţii, iar rezultatele vor fi făcute publice săptămâna viitoare.

Verificările vin după ce medicii Spitalului de Arşi au recunoscut că bacteriile sunt responsabile pentru moartea a jumătate dintre pacienţii din clubul Colectiv internaţi acolo.

Guvernul a anunţat că începând de anul viitor va finanţa un program naţional pentru arşi, cu bani de la buget. Valul de măsuri şi reacţii are loc în urma mărturisirilor şocante făcute chiar de către cei din sistemul medical. Doctorii Spitalului de Arşi au recunoscut că bacteriile au fost cauza morţii a jumătate dintre victimele din Colectiv care au fost internate acolo.

Situaţia îngrijorătoare nu este însă deloc străină autorităţilor pentru că spitalele declară infecţiile lunar.

Maratonul declaraţiilor a urmat după dezvăluirile şocante făcute de Cătălin Tolontan. Jurnalistul a citat surse anonime de la Spitalul de Arşi, oameni care recunoşteau că infecțiile intraspitalicești sunt fatale în foarte multe cazuri. Iar în cazul tragediei care a îndurerat o ţară întreagă, tinerii care n-au pierit ucişi de foc, au murit pe capete pe patul de spital. Unii, infectaţi chiar şi cu 5 bacterii!

comments

comments