full screen background image

Facturi mai mari la energie electrică de anul viitor

factura    Românii sunt obligaţi, de la anul, să plătească suplimentar 2 lei în factura la curent pentru a acoperi ceea ce nu mai plătesc fabricile energofage din România. 29 de mari consumatori de energie sunt, în prezent, exceptaţi de la plata a până la 85% din certificatele verzi datorate pentru consumurile de energie.
Excepţie pentru unii, plată obligatorie pentru alţii. De la anul vom plăti suplimentar 2 lei în factura la curent pentru a acoperi ceea ce nu mai plătesc marile companii consumatoraore de energie electrică.

Potrivit economica.net, exceptarea de la plata certificatelor verzi a 29 de fabrici din România obligă restul consumatorilor de energie electrică din ţară la o plată suplimentară lunară de 7 bani pentru fiecare kilowat consumat. Astfel că la un consum mediu al unei gospodării de 200 de kilovaţi, impactul ar fi de circa 2 lei pe lună.

Impactul anual al acestei măsuri este estimat la circa 75 de milioane de euro anual, timp de 10 ani, începând cu 2016. Această sumă este acoperită anual de restul de 9 milioane de consumatori de energie din România, alţii decât cele 29 de fabrici amintite.

comments

comments