full screen background image

Tânărul reţinut pentru propagandă jihadistă, dus din nou la DIICOT

diicot2     Tânărul de 17 ani din Craiova reţinut pentru propagandă jihadistă a fost dus din nou miercuri la sediul DIICOT, informează B1 TV.

El va afla miercuri dacă va fi arestat preventiv sau dacă procurorii vor lua în cazul lui o măsură mai blândă având în vedere că acesta este minor.

Tânăril va fi supus mai întâi unei experitize psihiatrice la Institutul Naţional de Medicină Legală “Mina Minovici, potrivit unor surse judiciare.

El şi-ar fi arătat disponibilitatea de a deveni martir pentru Statul Islamic, susţin procurorii. Adolescentul era dispus să meargă pentru a lupta în Orient sau să se sacrifice pentru ISIS în Europa, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Băiatul de 17 ani s-ar fi lăudat că ştie să facă bombe. Acesta se convertise de aproximativ doi ani la islamism. Mama sa a fost de acord, însă tatăl l-a blamat mereu pentru alegerea făcută.

Tânărul a fost reţinut marți de procurorii DIICOT. Acesta a fost adus cu duba din Craiova, după ce locuinţa i-a fost percheziţionată. Procurorii îl acuză că a promovat în mod sistematic doctrina radical islamistă în mediul on-line.

comments

comments