full screen background image

DNA: Remus Truică, coordonatorul grupului infracțional din dosarul retrocedărilor

dna 2     Remus Truică era creierul afacerii ilegale din mafia retrocedărilor prin care statul a fost păgubit cu 136 de milioane de euro, informează B1 TV.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie spun că afaceristul a fost cel care i-a pus în legătură pe toţi cei din grupul infracţional şi că obişnuia să se laude cu relaţii în lumea politică şi în justiţie. Contra cost.

Remus Truică cerea comision cuprins între 50% şi 80% din valoarea terenurilor retrocedate.

Procurorii DNA susțin că rolul lui Remus Truică în cadrul grupului infracțional organizat pentru retrocedarea Fermei Băneasa a fost esențial, și că, începând din 2006, a promis cumpărătorului de influență că poate să îi recupereze averea revendicată nelegal.

Omul de afaceri s-a lăudat că are relații în lumea politică și în justiție la cel mai înalt nivel – consilier al primului ministru, serviciile unei firme de avocatură de top, prin care poate ajunge chiar la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Şi banii erau pe măsura traficării influenţei. Astfel, Truică a cerut o parte considerabilă din această avere, atât pentru el cât și pentru membrii grupului, respectiv între 50 și 80% din fiecare bun care va fi obținut.

Afaceristul a fost adus din nou cu mascaţii la sediul DNA Braşov, pentru audieri.

Atât omul de afaceri cât şi jurnalistul Dan Andronic, dar şi directorul Impact Lucian Mateescu au fost aduşi din nou la sediul DNA Braşov.

Cinci reţineri s-au făcut în acest caz, iar magistraţii Curţii de Apel Braşov decid azi dacă îi şi arestează.

comments

comments