full screen background image

Trafic blocat în București, din cauza protestului transportatorilor

bloc     Mii de taxiuri, camioane şi autobuze blochează traficul în Capitală, pentru a cere reducerea tarifului RCA şi eliminarea supraaccizei din preţurile carburanţilor începând din ianuarie 2016.

Transportatorii au început să se adune în Piaţa Victoriei şi pe Şoseaua Kiseleff încă de la ora 08.00, iar până la ora 10.00, când a început protestul, manifestanţii şi-au parcat maşinile în zona cuprinsă între sediul Guvernului şi Arcul de Triumf, blocând traficul.

Mii de oameni au anunțat că se vor aduna astăzi în Piaţa Victoriei din Capitală pentru a protesta faţă de posibila majorare a poliţelor RCA, dar şi faţă de eliminarea supra-acizei începând de la 1 ianuarie anul viitor.

“Pe parcursul ultimilor ani, am tot sesizat ASF-ul, Guvernul că poliţele RCA se multiplică de la lună la lună, cresc, în ultimul an cu aprox 300 la sută, modul de calcul lasă foarte mult de gândit. Sunt alte interese, nicidecum protejarea noastră. Unele poliţe ajung şi la 20 de mii de euro. Pentru un camion, poate ajunge la 20 de mii de euro pe an”, spun protestatarii.

Oamenii spun că o asemenea sumă plătite pe o singură poliţi reprezintă de multe ori cifra de afaceri a unei societăţi. Şi asta nu e tot.

“A doua problemă care e foarte gravă e vorba de supraacciza la carburant. Pe care, din câte am înţeles, parlamentarii au prelungit-o până în ianuarie 2017”, au adăugat aceștia.

Trafic blocat în București, din cauza protestului transportatorilor: Peste 9.000 de autovehicule vor ajunge la manifestație

comments

comments