full screen background image

26 de ani de la Revoluţie. Ședință solemnă în Parlament și evenimente în toată țara

revolutia 1989     Parlamentul se reuneşte, astăzi, într-o şedinţă solemnă pentru a marca împlinirea a 26 de ani de la Revoluţia din 1989. Şedinţa este programată la ora 16.00, a anunţat vicepreşedintele Senatului. De asemenea, în toată ţara au loc evenimente de comemorare a eroilor martiri.

În Capitală vor avea loc mai multe evenimente de comemorare a eroilor martiri. Tocmai de aceea traficul va fi restricţionat în mai multe zone.

Și la Cluj-Napoca, eroii Revoluţiei sunt comemorați astăzi cu un marș pe traseul făcut şi de clujenii care în urmă cu 26 de ani, chiar în ziua de 21 decembrie, au ieşit în stradă pentru a răsturna regimul comunist.

Locul de pornire este, la fel ca şi în anii trecuţi, Hotelul Astoria, acolo unde patru oameni au murit împuşcaţi și alți 10 au fost răniți.

La ora 10.00, acolo va avea loc o slujbă religioasă şi depuneri de coroane de flori.La ora 10.30 va începe Marşul comemorării. Cei care vor participa la evenimente vor merge în Piaţa Unirii, locul unde 12 persoane au fost ucise în plină stradă după de militarii au deschis focul asupra mulţimii.

La monumentul „Stâlpii împuşcaţi” va fi oficiată, de asemenea, o slujbă de pomenire şi o ceremonie de depuneri de coroane de flori. Evenimentele se vor încheia la ora 12.00 cu o slujbă religioasă oficiată la Cimitirul Eroilor.

comments

comments