full screen background image

Pompierii cercetaţi în cazul Colectiv rămân în arest

raniti-club-colectiv     Pompierii cercetați în cazul incendiului de la Colectiv rămân în arest. Judecătorii Curţii Militare de Apel Bucureşti. au stabilit, luni, că foștii angajați ai ISU,  care au permis funcţionarea ilegală a clubului, să-ți petreacă Anul Nou după gratii.

Magistraţii au menţinut astfel o decizie luată anterior de colegii lor de la Tribunalul Militar. În motivarea deciziei instanţei Tribunalului Militar, cei doi au fost acuzati și că nu şi-au anunţat superiorii de existenţa localului, scrie mediafax.

Căpitanii Antonina Radu şi Petrică George Matei au fost trimişi în judecată de DNA, în 4 decembrie, fiind acuzaţi că au făcut verificări în clubul Colectiv fără a lua măsurile legale în privinţa respectării normelor PSI.

Procurorii DNA susţin că, deşi au făcut mai multe deplasări la SC Colectiv Club SRL, Antonina Radu şi Petrică George Matei nu au întocmit niciun act de control, cu niciun prilej şi nici nu au întreprins vreo măsură pentru ca societatea să fie luată în evidenţă de către ISU Bucureşti, ca funcţionând fără aviz sau autorizaţie de securitate la incendiu, aşa cum erau obligaţi de actele normative ce reglementează activitatea în domeniu.

Mai mult, potrivit procurorilor, cei doi angajaţi ai ISU s-ar fi oferit să-i ajute pe patronii clubului cu întocmirea dosarului pentru obţinerea avizului PSI.

În urma incendiului de la clubul Colectiv din data de 30 octombrie, și-au pierdut viața 63 de persoane.

comments

comments