full screen background image

Anul 2016 aduce facturi mai mici la energia electrică

contor electric     De la 1 ianuarie 2016 facturile la energia electrică se vor ieftini.  Totuși, impactul va fi mai mare în cazul consumatorilor industriali și mai puţin important în cazul firmelor mici şi al persoanelor fizice.

Astfel, după mulţi ani în care aceste preţul energiei electrice a tot crescut, Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) le-a impus celor opt firme de distribuţie din România o scădere medie a tarifelor de distribuţie cu 12% la nivel naţional.

Adică, la o factură de 100 de lei, economia e între 5 şi 7 lei, în funcţie de furnizor. Însă doar consumatorii industriali vor beneficia pe deplin de această reducere, deoarece tot de la 1 ianuarie, românii sunt obligaţi să subvenţioneze mai mult energia produsă din surse regenerabile. Fabricile mari consumatoare de energie nu mai sunt exceptate la plata certificatelor verzi, iar măsura se va regăsi în facturile populaţiei şi ale firmelor mici şi mijlocii.

Impactul este de circa 2%. Practic, românii vor achita mai puţin cu 3 până la 5 lei în fiecare lună pentru electricitate.

comments

comments