full screen background image

Navă cu români la bord, sechestrată într-un port italian

nava-cu-romani-la-bord-sechestrata-intr-un-port-italian-marinarii-nu-au-bani-sa-se-intoarca-in-tara-170825     Probleme mari pentru mai mulţi marinari români aflaţi la bordul unei nave înregistrate în Bahamas. Vasul a fost sechestrat într-un port italian din cauza unor litigii financiare, iar marinarii sunt blocaţi la bord. Mai mult decât atât, ei refuză să părăsească vasul până ce nu îşi vor primi salariile restante, scrie site-ului ivg.it, citat de ziare.com.

Vasul cargo “Moondy Bay” de 148 de metri lungime şi înregistrat în Bahamas a fost sechestrat înainte de Crăciun în portul italian Savona. La bord se află marinari din România, Grecia, Georgia şi Filipine. Potrivit site-ului ivg.it, nava nu este lăsată să plece din cauza datoriilor pe care armatorul grec le are. Iar marinarii refuză să muncească până când angajatorul le va plăti salariile restante.

Nava a fost sechestrată după intrarea în vigoare a unei noi convenţii maritime ce priveşte standardele şi condiţiile de muncă, iar sindicatele din România avertizează navigatorii că trebuie să se informeze bine despre companii înainte de a accepta o slujbă în străinătate.

Salariile oamenilor nu sunt singura problemă. Armatorul, un grec, trebuie să apară în fața unui tribunal din Savona, care a dispus sechestrul încărcăturii pentru datorii contractate în operațiuni comerciale în alte porturi.

Vestea bună este că marinarii se afla în condiții bune, au suficiente rezerve la bord pentru cel puțin o săptămână și sindicatul internațional al marinarilor se interesează de problema lor.

comments

comments