full screen background image

Dacian Cioloş a fost primit de Angela Merkel

merkel     Premierul Dacian Cioloş a fost primit de cancelarul german Angela Merkel. Autorităţile germane au anulat ceremonia primirii oficiale cu onoruri militare.

Şeful Executivului de la Bucureşti este prezent la Berlin pentru o discuţie cu omologul său, Angela Merkel. Întâlnirea vizează întărirea relațiilor bilaterale cu Germania și stabilirea obiectivelor comune pe agenda europeană, inclusiv temele aflate în atenția Consiliului European desfășurat la Bruxelles în luna decembrie 2015, respectiv migrația și politica externă a Uniunii Europene. Din cauza vremii nefavorabile, s-a renunțat la ceremonialul militar, așa cum era prevăzut inițial.

Premierul Dacian Cioloș participă la un dejun de lucru cu cancelarul german Angela Merkel, care va fi urmat de o conferință de presă comună, care va fi transmisă în direct la Digi24.

Prim-ministrul român se va întâlni în cursul după-amiezii cu președintele Bundesrat-ului, Stanislaw Tillich, și cu membri ai Grupului de prietenie româno-german din Bundestag, precizează Agerpres.

Seara, la Ambasada României, premierul va discuta cu reprezentanți ai diasporei românești din Germania.

comments

comments