full screen background image

Dosarul Colectiv, din nou în instanță

ciocan judecator     Patronii clubului Colectiv riscă să fie cercetaţi în continuare în arest la domiciliu, după ce procurorii Parchetului general au cerut prelungirea măsurilor preventive.

Solicitarea anchetatorilor va fi discutată astăzi de magistraţii Judecătoriei Sectorului 4.

În această săptămână ar putea fi elucidat şi misterul tragediei în care au pierit 63 de oameni.

Expertiza în cazul Colectiv a fost finalizată, iar raportul urmează să fie trimis către Institutul Naţional de Expertize Criminalistice.

Procurorii parchetului General vor prelungirea arestului la domiciliu pentru cei trei patroni ai clubului Colectiv, Alin George Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu, dar şi pentru reprezentanţii firmei de artificii. Este vorba despre administratorul Daniela Niţă , directorul Cristian Niţă şi pirotehnistul Viorel Zaharia.

Solicitarea Parchetului va fi discutată astăzi de judecatoria sectorului 4. Proprietarii clubului Colectiv sunt cercetaţi penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Aceştia au fost eliberaţi la sfârşitul lunii decembrie 2015, după ce au stat aproape două luni în arest preventiv.

Între timp, expertiza în cazul Colectiv a fost finalizată, iar raportul urmează să fie trimis către Institutul Naţional de Expertize Criminalistice. Săptămâna trecută, anchetatorii au mers din nou în club, pentru a strânge ultimele probe în încercarea de a lămuri misterele uneia dintre cele mai mari tragedii întâmplate vreodata în ţara noastră. Au fost luate imaginile de pe camerele de supraveghere care descriu tragedia din 30 octombnrie care a dus la moartea a 63 de persoane.

Procurorii parchetului general îi acuză pe cei trei patroni ai clubului Colectiv că au încurajat şi permis în spaţiul respectiv accesul unui numpr de oameni peste limita legală. Şi asta în condiţiile în care desfăşurarea unui spectacol cu efecte pirotehnice a avut loc s-a petrecut în condiţii improprii într-un club local unde erau materiale uşor inflamabile montale ilegal şi cu costuri reduse.

comments

comments