full screen background image

Senatorii au aprobat urmărirea penală în cazul lui Gabriel Oprea

gabriel oprea     Senatorii au încuviințat miercuri cererea DNA de începere a urmăririi penale în cazul fostului ministru de Interne Gabriel Oprea, informează B1 TV.

Pentru cererea procurorilor au fost exprimate 102 voturi, în timp ce 30 de senatori au votat împotrivă, iar un vot a fost anulat.

Înaintea votului, Gabriel Oprea le-a cerut colegilor săi voteze pozitiv cererea privind încuviințarea urmăririi penale, susținând că este nevinovat și că justiția trebuie să facă lumină în acest caz.

Procurorii DNA au solicitat efectuarea urmăririi penale față de Gabriel Oprea pentru “folosirea resurselor umane și materiale ale Ministerului Afacerilor Interne pentru a asigura, în mod nelegal, însoțirea deplasărilor efectuate de ministru cu echipaje ale poliției rutiere”, dar și pentru “încheierea unui protocol în baza căruia procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a beneficiat, în mod nelegal, de însoțirea deplasărilor efectuate cu echipaje ale poliției rutiere”.

comments

comments