full screen background image

PNL acuză PSD şi UNPR de blocarea modificării legii alegerilor locale

pnl     PNL acuză PSD şi UNPR că s-au angajat să blocheze un proces legislativ în parlament, prin semnarea  protocolului de colaborare.

Liberalii afirmă că angajamentul celor două partide de a împiedica modificarea legii alegerilor locale este împotriva Constituţiei.

Potrivit PNL, PSD și UNPR se pot pronunța împotriva legii, votând în consecință, dar nu pot din punct de vedere constituțional să prevadă într-un document oficial că folosesc majoritatea pentru a împiedica dezbaterea și modificarea unei legi.

Liberalii subliniază că singura instituție care poate stabili din punct de vedere constituțional dacă revenirea la alegerea primarilor în două tururi este posibilă pentru alegerile din 2016 este Curtea Constituțională a României.

PSD și UNPR au semnat joi protocolul de colaborare pentru alegerile din acest an.
Protocolul prevede o primă colaborare pentru alegerile locale şi, în funcţie de rezultate, o înţelegere ulterioară pentru alegerile parlamentare, care înseamnă participarea comună pe locurile eligibile.

La punctul 2 al protocolului, PSD și UNPR se angajează să nu modifice legea alegerilor locale înainte de alegerile din vară.

comments

comments