full screen background image

Udrea vrea eliminarea abuzului în serviciu din Codul Penal

elena udrea     Elena Udrea s-a prezentat luni la Curtea Supremă cu dorința de a scăpa de controlul judiciar.

Politicianul nu înțelege de ce patru dintre inculpații în dosarul Gala Bute, denumiți și denunțători, nu au mai parte de nicio măsură preventivă.

“Argumentul reprezentantei DNA a fost că în situația lor dacă ni s-ar ridica și nouă controlul judiciar ar exista riscul afectării probelor”, a spus Udrea.

În ceea ce privește și eliminarea abuzului în serviciu din Codul Penal, deputatul susține că “dacă n-al fi aprofundat anumit lucruri ca fapta de abuz în serviciu, nu aș fi avut de unde să știu că nu e reglementată nicăieri în Europa. Am studiat situația pentru că am și eu un interes”.

“E vorba despre zecile de mii de primari, consilieri, funcționari publici, persoane din mediul privat care se pot face vinovate de abuz în serviciu pentru că își fac atribuțiile în mod defectuos. Nu există nicăieri în Europa reglementată această chestiune, această faptă de abuz în serviciu. Cine greșește să fie sancționat administrativ, de serviciu, la locul de muncă. Dacă se cauzează o pagubă, e pus să recupereze prejudiciul”.

comments

comments