full screen background image

Cei 12 semifinalişti ai Selecţiei Naţionale Eurovision 2016

eurovision 2016     Juriul a ales cele 12 piese calificate în finala Selecţiei Naţionale Eurovision 2016: Florena – Behind the shadows, Hayley Evetts – Brand new day, Jukebox – Come on everybody, Vanotek feat. The Code & Georgian – I’m coming home, Irina Popa – Lasă-mă, eu te las, Dream Walkers – Let it shine, Ovidiu Anton – Moment of silence, Andra Olteanu – Nai Nai, Mihai Băjinaru – Never too late, Mihai Trăistariu (MIHAI) – Paradisio, Xandra – Superhuman şi  Doru Todoruţ feat. Irina Baianţ – The Voice.

În acest an, la Eurovision au fost înscrise 94 de melodii, dintre care 92 au intrat în preselecţie, fiind audiate de juriul de specialitate desemnat de TVR. La verificarea dosarelor de înscriere, doi candidaţi au fost respinşi, întrucât nu au respectat cerinţele prevăzute în Regulament.

Anul acesta, în premieră, organizatorii vor publica pe siteul eurovision.tvr.ro lista cu toate piesele înscrise la preselecţie şi punctajul celor care nu au intrat în semifinală.

Diferenţele de punctaj au fost mici, dar, în ciuda dezbaterilor aprinse, atmosfera din biroul juriului a fost una constructivă, iar cei cinci membri ai juriului au ajuns la un consens în ceeea ce priveşte lista celor 12 semifinalişti ai Selecţiei Naţionale. Le mulţumesc încă o dată pentru efortul depus pe parcursul celor trei zile, la finalul cărora au ales artiştii care vor urca pe scena de la Baia Mare, a declarat Iuliana Marciuc, producătorul evenimentului, la încheierea preselecţiei.

Cei 12 semifinalişti au fost prezentaţi, joi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Sala Media a Teatrului Naţional din Bucureşti, transmisă în direct pe TVR2.

Timp de trei zile, un juriu de specialitate a ascultat cele peste 90 de piese şi le-a ales pe cele mai bune 12.

La ediţia din acest an, sistemul de votare este unul nou. Din cele 12 piese din semifinală, şase vor accede în final: patru alese de un juriu de specialitate, iar două de către public, prin televot.

Pe 6 martie va fi aleasă piesa ce va reprezenta România pe scena de la Stockholm. Pentru prima dată câştigătorul Selecţiei Naţionale va fi ales exclusiv de public, prin sistemul televoting.

Selecţia naţională se va desfăşura la Sala Sporturilor din Baia Mare şi va fi transmisă în direct de TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi online, pe tvrplus.ro.

comments

comments