full screen background image

Crucea Roșie a încheiat cu succes proiectul ”Mâinile tale pot salva o viață”

Macheta Crucea Rosie

O nouă săptămână cu membrii Crucii Roşii în studioul Viva Fm. Am discutat despre proiectul “Mâinile tale pot salva o viață” cu managerul proiectului, Camelia Răceanu şi cu coordonatorul activităților cu voluntarii, Andrei Tailup.
“Mâinile tale pot salva o viaţă” este un proiect derulat de Crucea Roşie Suceava, în parteneriat cu ISJ Suceava.
“Este un proiect care astăzi îşi celebrează închiderea, un proiect început acum 10 luni, derulat prin programul Fondul pentru ONG-uri în România finanţat prin mecanismul financiar al Spaţiului Economic European 2009-2014. Este un proiect care îşi propune să schimbe situaţia în mai multe localităţi sucevene unde nu există servicii medicale, înfiinţarea unor puncte de prim-ajutor, pregătirea unor voluntari care să ştie să aplice tehnici de prim-ajutor medical”, a declarat managerul proiectului, Camelia Răceanu.
Au fost înfiinţate 21 de puncte de prim ajutor în şapte localităţi sucevene, în Budeni- Dolhasca, Buda şi Şerbăneşti– comuna Zvoriştea, Coşna, Crucea, Costişa- Frătăuţii Noi şi Poieni Solca, din care şapte funcţionează în şcolile din localitate, iar 14 în locuinţele particulare ale unor voluntari instruiţi să acorde primul ajutor premedical.
„M-am ocupat de “Sanitarii pricepuţi” şi de partea de coordonare cu voluntarii. “Sanitarii pricepuţi” e un concurs în care elevii îşi exersează tehnicile de prim-ajutor, le învaţă şi concurează între ei, între şcoli. Sunt mulţi cei care ne trec pragul, în special cei de liceu şi de gimnaziu. Activitatea de voluntariat e din ce în ce mai cunoscută”, a spus coordonatorul activităților cu voluntarii, Andrei Tailup.
„E bine să te implici în astfel de activităţi pentru că simţi o altfel de mulţumire”, a adăugat Andrei Tailup.
Interviul integral îl ascultaţi mai jos:

0:00

comments

comments