full screen background image

Mădălin Voicu contestă în instanță cauțiunea de 500.000 de lei

madalin voicu     Deputatul Mădălin Voicu a contestat măsura controlului judiciar și cauțiunea de 500.000 de lei stabilite de DNA, iar contestația va fi judecată marți de către Înalta Curte de Casație și Justiție, informează agerpres.ro.

Procurorii DNA au dispus luarea măsurii controlului judiciar pe cauțiune față de deputatul Mădălin Voicu, iar cauțiunea este de 500.000 lei. Potrivit Direcției Naționale Anticorupție măsura controlului judiciar pe cauțiune pentru 60 de zile a fost dispusă “în scopul asigurării bunei desfășurări a procesului penal, împiedicării sustragerii inculpatului de la urmărirea penală și prevenirii săvârșirii altor infracțiuni”.

Voicu este acuzat de trafic de influență, fals în declarații și spălare de bani, toate în formă continuată. Nicolae este acuzat de folosire sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene, deturnare de fonduri, spalare de bani, efectuare de operațiuni financiare incompatibile cu funcția, ori încheierea de tranzacții financiare, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite. De asemenea, acesta din urmă s-ar mai face vinovat, susțin procurorii, de cumpărare de influență și influențarea declarațiilor, toate în formă continuată.

comments

comments