full screen background image

Ministrul Agriculturii: Se fac verificări la fermele care livrează lapte firmei Lactate Brădet

lapte crud     Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat marți că se fac în continuare verificări după ce s-a descoperit bacteria E-coli în brânza de vaci de la Lactate Brădet, din Curtea de Argeș.

”A fost vorba de 25 de kg de brânză proaspătă de vaci de la firma respectivă. Nu pot afirma că sunt toate produsele”, a declarat Irimescu, precizând că în acest moment se fac verificări la cele două ferme care livrează laptelei firmei Lactate Brădet.

”Se verifică, există un sistem de alertă rapidă. S-a verificat sursa de apă, nu sunt probleme. S-a verificat sănătatea muncitorilor, nu sunt probleme. Se verifică și alte produse. În principiu, acolo unde a fost maturare, nu e problemă, deci doar unde se folosește lapte nepasteurizat”, a spus ministrul.

”Carnea de pui a fost la Bacău, de la un pui crescut în curte, găsit în frigiderul unei familii. Doar ministersul Sănătății poate să spună dacă aceasta bacterie are legătură cu moartea bebelușilor. Produsele care sunt de genul brânzei proaspete de vaci trebuie oprite. În Argeș s-au făcut prelevrări de probe de la producători, la produse lactate. Nu are capacitate ANSVSA să testeze toată țara”, a mai spus Achim Irimescu.

comments

comments