full screen background image

Kovesi: Trebuie să întărim serviciul tehnic al DNA

kovesi codruta     Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a vorbit joi, după bilanțul DIICOT, despre decizia Curții Constituționale potrivit căreia articolul din Codul de Procedură Penală care reglementează supravegherea tehnică dispusă de procurori în timpul cercetărilor penale este neconstituțional.

”Decizia CCR nu o pot comenta pentru că nu am văzut motivarea. În orice caz în care CCR admite ca fiind neconstituționale anumite dispoziții, astfel de decizii au influență în sistemul judiciar, pentru că din momentul în care decizia este motivată și publicată, dispoziția respectivă, care este declarată neconstituțională, nu mai poată fi folosită în sistemul judiciar, deci cu siguranță vor fi anumite consecințe. Impactul acestor consecințe o să îl evaluăm când o să avem motivarea”, a spus șefa DNA.

Laura Codruța Kovesi: Trebuie să întărim serviciul tehnic al DNA în momentul în care se publică decizia CCR privind blocarea interceptărilor serviciilor în cauzele penale

”Este important de spus că în cadrul DNA, noi avem un serviciu tehnic prin care procedăm la punerea în excutare a autorizațiilor de interceptare. Este posibil ca în urma acestei decizii să fim nevoiți să extindem numărul persoanelor care lucrează la acest serviciu tehnic și să extindem acest serviciu tehnic. Am avut situații în care am lucrat și cu alte instituții pentru punerea în aplicare a acestor autorizații. Din momentul în care această decizie ar intra în vigoare ar trebui ca toate aceste autorizații să fie puse în plicare prin serviciul tehnic, ceea ce înseamnă că trebuie să întărim serviciul tehnic al DNA în momentul în care se publică această decizie”, a mai declarat Kovesi.

comments

comments