full screen background image

Dacian Cioloș, în vizită oficială la Bruxelles și la Haga

Dacian Ciolos     Premierul Dacian Cioloș efectuează, în perioada 7-9 martie, o vizită oficială la Bruxelles și la Haga.

Vizita la Bruxelles începe luni, 7 martie, cu participarea premierului la dejunul de lucru al șefilor de stat sau de guvern ai țărilor Uniunii Europene cu Turcia, precum și la reuniunea informală a membrilor Consiliului European.

Discuţiile liderilor Uniunii Europene cu Turcia vor avea la bază evaluarea Comisiei Europene publicată înaintea summit-ului cu privire la stadiul implementării Planului de Acțiune cu Turcia, precum şi rezultatul discuţiilor preliminare cu Turcia la cel mai înalt nivel al Uniunii Europene.

Obiectivul summit-ului este identificarea progreselor în implementarea Planului de acțiune și ameliorarea substanţială a situației din teren, în special din perspectiva reducerii fluxurilor migratorii şi a combaterii migrației ilegale.

În ziua următoare, 8 martie, premierul Dacian Cioloș va avea o întrevedere cu președintele Consiliului European, Donald Tusk.

La 9 martie, prim-ministrul se va deplasa la Haga, unde va avea un dejun de lucru cu omologul olandez, Mark Rutte, precum și o întâlnire cu președinții celor două camere legislative ale Parlamentului olandez și cu membrii Comisiilor pentru afaceri europene.

comments

comments