full screen background image

Cristian Rizea, la DNA

dna 2     Deputatul Cristian Rizea a ajuns, joi dimineaţă, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru a fi audiat, după ce parlamentarii au avizat reţinerea însă nu şi arestarea sa. Procurorii DNA i-au adus la cunoştiinţă faptul că în şapte zile trebuie să achite o cauţiune în valoare de un milion şi jumătate de lei.

Potrivit legii, acesta poate contesta măsura la instanţa supremă.

“Nu mi-am invocat copilul în declaraţia de ieri decât în contextul în care procurorii au zis că sunt un pericol pentru ordinea publică. Eu cred că nu sunt. De asta am spus-o şi ieri în plen că sunt un tată responsabil. Domnul Orban ar fi spus că se blocheză justiţia. Nu, domnule, nu se blochează justiţia, sunt aici. Şi voi veni ori de câte ori consideră domnii procurori. L-aş invita pe domnul Orban să se uite la colegul dânsului, Dan-Radu Ruşanu, care a stat patru luni în arest şi a fost achitat în prima instanţă. Nu e bine domnule Orban să faceţi aprecieri despre alţi colegi că nu se ştie când veţi ajunge chiar dumneavoastră în situaţia asta”, a declarat deputatul Cristian Rizea la ieşirea din sediul DNA.

Deputatul PSD Cristian Rizea le-a cerut miercuri deputaţilor să nu încuviinţeze arestarea preventivă solicitată de DNA şi le-a spus acestora că este în plin proces de adopţie a fului său de doi ani şi jumătate, iar o arestare a sa ar conduce la întreruperea procesului.

comments

comments