full screen background image

O mașină a explodat în centrul Berlinului

imageResize     O mașină a sărit în aer în centrul Berlinului, iar șoferul vehiculului a decedat, a anunțat poliția germană, care a precizat că explozia a fost provocată de o bombă, citată de DPA.

EFE relatează că un purtător de cuvânt al poliției a declarat că explozia s-a produs în timp ce mașina era în mișcare și că șoferul, a cărui identitate nu este cunoscută, a murit din cauza rănilor suferite.

‘Anchetatorii noștri cred că a fost un dispozitiv exploziv care a provocat explozia mașinii’, a anunțat poliția berlineză, care a încercuit zona, potrivit Reuters. EFE scrie că forțele de poliție verifică dacă nu există și alte dispozitive explozive în mașină și le-a cerut persoanelor care locuiesc în interiorul perimetrului de securitate stabilit de poliție să nu iasă din case.

Divizia pentru omucideri a poliției din Berlin a preluat ancheta, a anunțat poliția. Anchetatorii — însoțiți de ofițeri de la medicină legală și geniști — s-au deplasat la fața locului. Explozia s-a produs la 07.00 GMT într-o intersecție aglomerată din cartierul Charlottenburg, în vestul capitalei Berlin, menționează DPA. Mașina s-a răsturnat în urma exploziei și apoi a intrat într-un vehicul parcat. Nu au fost înregistrate alte victime, a anunțat poliția. Încărcătura explozivă se afla ‘pe sau în mașină’, un Volkswagen break, a precizat purtătorul de cuvânt al poliției citat de AFP.

Potrivit Reuters, poliția germană a anunțat că nu sunt dovezi care să indice faptul că explozia ar fi rezultatul unui act terorist. Anchetatorii au stabilit că la locul incidentului nu se mai află alte dispozitive explozive. Poliția din Berlin a difuzat pe Twitter înregistrarea video de la locul exploziei în care un ofițer îi avertizează pe locuitorii din apropiere să stea departe de ferestre și să încuie ușile precum și imaginea unui vehicul de culoare argintie avariat de explozie. Nu au fost furnizate detalii despre identitatea șoferului.

AGERPRES

comments

comments