full screen background image

232 de doctori au fost reclamaţi în 2015, dintre care 23, sancționați

medic de familie    Potrivit unui raport de activitate al Colegiului Medicilor din România (CMR), în anul 2015, au fost reclamați nu mai puțin de 232 de medici, dintre care 23 au fost sancționați. Cu toate acestea, numărul este în scădere, comparativ cu anul 2014, când au fost sancționați 33 de madici, în urma a 192 de plângeri, transmite gandul.info.

Mai mult, conform acelaiași surse, în anul 2015, au rămas nesancţionate 113 cauze, iar în şapte dintre acestea s-a retrimis dosarul la colegiul teritorial pentru luarea unei decizii. Totuşi, în 11 cazuri a fost respinsă contestaţia, iar pentru un caz a fost retrasă.

„Sancţiunile încep de la mustrare, amendă, suspendarea temporară a calităţii de membru al Colegiului şi ridicarea dreptului de a practica. Cele mai multe reclamaţii sunt pe cazuistică de specialităţi chirurgicale, apoi urmează cele de medicina de urgenţă, apoi sunt cele obstreticale şi cele de medicină de familie, dar şi reclamaţii pentru un întreprins prejudiciu, modul în care se poartă şi comunică medicul cu familia şi cu pacientul”, a declarat pentru Gheorghe Borcean, preşedintele Colegiului Medicilor din România.

comments

comments