full screen background image

Legea dării în plată intră la votul final, în Camera Deputaţilor, pe 6 aprilie

camera deputatilor     Deputatul PNL, Cătălin Daniel Zamfir, anunţă că, după o întâlnire cu reprezentanţii PSD, s-a decis ca Legea dării în plată să intre la votul final în Camera Deputaţilor, pe 6 aprilie, cu menţiunea că Prima Casă nu va fi inclusă în lege, iar plafonul creditelor a crescut de la 150.000 de euro la 250.000 de euro.

Zamfir spune că, în opinia sa, păstrarea unui plafon în lege este “discriminatoriu” şi că Prima Casă trebuie să rămână în lege.

Senatul a adoptat Legea dării în plată pe 29 februarie, stabilind, prin amendamentele aduse în plen, ca programul guvernamental Prima Casă să nu fie exclus de sub prevederile legii.

Tot atunci, senatorii au acceptat amendamentul BNR potrivit căruia se impunea un plafon maxim de 150.000 de euro, pentru creditele vizate de legea dării în plată.

Legea a ajuns la Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, unde a rămas blocată. Iniţial, Birourile permanente au decis că raportul final al legii dării în plată să fie prezentat de Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor până pe data de 17 martie, dar legea nu a apărut pe ordinea de zi a comisiei.

Între timp, copreşedintele PNL Alina Gorghiu a anunţat că liberalii susţin eliminarea programului Prima casă de sub incidenţa legii dării în plată.

De asemenea, Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că PSD nu susţine renunţarea la plafonul de 150.000 de euro şi că solicită introducerea în textul de lege a unei prevederi care să spună că programul Prima Casă nu este afectat de acest act normativ.

comments

comments