full screen background image

Comisia juridică: Sebastian Ghiţă poate fi reţinut, dar nu poate fi arestat

sebastian ghita     Deputaţii din Comisia juridică au avizat, marţi, favorabil cererea DNA de reţinere a deputatului PSD Sebastian Ghiţă, dar au respins solicitarea de arestare preventivă a acestuia.

Din totalul de 21 de voturi exprimate, 11 deputaţi s-au pronunţat pentru reţinerea lui Sebastian Ghiță, 5 împotrivă, iar 5 s-au abţinut.

În ceea ce priveşte cererea DNA de arestare preventivă, 10 deputaţi au votat pentru, 6 împotrivă şi 5 s-au abţinut.

“Nu a fost întrunit numărul necesar de voturi (pentru a aviza arestarea preventivă – n.r.). Asta va fi trecut în raport. Se va face un singur raport, în care se vor menţiona rezultatele celor două voturi, unul cu privire la reţinere, doi cu privire la arestare. Este un singur proiect de hotărâre cu privire la reţinere şi la arestare. Plenul va decide. Noi avem numai un vot consultativ”, a declarat Ciprian Nica, vicepreşedintele Comisiei juridice din Camera Deputaţilor.

Decizia finală aparţine plenului Camerei Deputaţilor care se va pronunţa în şedinţa de miercuri, prin vot secret, cu bile.

Deputatul Sebastian Ghiţă a susţinut marţi, după şedinţa Comisiei Juridice, că procurorii DNA urmăresc să-l forţeze să facă denunţuri împotriva lui Victor Ponta, în acest sens fiind dispuşi să-l creadă pe unul dintre denunţătorii săi, Răzvan Alexe, care ar fi “în relaţie cu interlopi”.

“Am ajuns în această situaţie după pierderea alegerilor prezidenţiale de către partidul în care m-am înscris. Până atunci, într-adevăr am muncit, am dezvzoltat companii, am avut relaţii cu oameni din străinătate şi am fost un om respectat. De un an de zile, pe căi directe sau indirecte, se doreşte ca eu să dau, să ofer, să fac denunţuri contra lui Victor Ponta”, a declarat Sebastian Ghiţă.

comments

comments