full screen background image

Propunerea de reînvestire a Laurei Codruța Kovesi, la șefia DNA, a ajuns la Președinție

kovesi codruta    Ministrul Justiției, Raluca Prună, i-a trimis marți președintelui Klaus Iohannis scrisoarea prin care se propune reînvestirea Laurei Codruța Kovesi la conducerea DNA, informează Agerpres.

Propunerea ministrului Justiției a fost avizată luni, favorabil, cu unanimitate, de secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

Printre obiectivele cuprinse în proiectul de management al Codruței Kovesi se regăsesc recuperarea prejudiciilor, confiscarea extinsă, precum și creșterea calității în activitatea de urmărire penală și o susținere activă și profesionistă a cauzelor în fața instanțelor. De asemenea, Kovesi susține dezvoltarea Serviciului tehnic al DNA prin suplimentarea resurselor umane și materiale ca urmare a deciziei CCR privind interceptările.

Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție este numit de președintele României, la propunerea ministrului Justiției, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcția de judecător sau procuror, pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

comments

comments