full screen background image

Sprijin pentru crescătorii de animale

OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Crescătorii de animale vor primi și în acest an sprijin financiar conform schemei de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor. Este vorba despre sprijinul financiar care se acordă pentru acoperirea costurilor administrative aferente întocmirii și menținerii registrului genealogic, precum și a costurilor aferente testelor pentru determinarea calității genetice sau a randamentului genetic al șeptelului pentru speciile taurine, bubaline, porcine, ecvine, ovine și caprine.

Durata de aplicare a  acestei scheme de ajutor de stat este 2015 – 2020, cu o valoare maximă de 881,1 milioane lei, iar anual se aprobă valoarea destinată sprijinirii crescatorilor de animale, cu încadrare în plafonul schemei de ajutor de stat.

Pentru anul 2016 Executivul a stabilit suma de 32 milioane de lei ca valoarea totală maximă a schemei de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor. Din această sumă, 18,5 milioane de lei se acorda pentru speciile taurine, bubaline, porcine și ecvine, iar 13,5 milioane lei pentru speciile ovine și caprine.

Totodată, actul normativ aprobat simplifică documentația și scurtează termenul de depunere a cererii de plată pentru solicitanții de ajutor de stat. Mai exact, se elimină obligativitatea atașării, la cererea inițială de solicitare de ajutor de stat, a copiilor contractelor de prestări de servicii încheiate între prestatori și beneficiari, urmând ca solicitantul să fie obligat să le pună la dispoziția persoanelor din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Zootehnie “Prof. dr. G. K. Constantinescu” care efectuează inspecții.

De asemenea, întrucât termenul de depunere a cererii de plată de 30 de zile lucrătoare de la încheierea lunii/trimestrului pentru care se solicită ajutorul de stat întârzie mult efectuarea plății, iar prestatorii întâmpină dificultăți în asigurarea resurselor financiare pentru efectuarea serviciilor, se reduce acest termen la 20 de zile lucrătoare.

Proiectul de act normativ a fost postat spre consultare publică la adresa:

http://www.madr.ro/transparenta-decizionala/proiecte-de-acte-normative.html

comments

comments