full screen background image

Laura Codruța Kovesi, spionată de israelieni

kovesi codruta     Patru israelieni sunt anchetați de DIICOT pentru spionarea comunicațiilor, dar și pentru tentative de compromitere a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, potrivit riseproject.ro.

Suspecții, Dan Zorella si Avi Yanus, sunt foști directori de informații, dar și cofondatori și directori executivi ai companiei israeliene de investigații private Black Cube, aceeași firmă în care a activat și Meir Dagan, fost director Mossad (spionajul israelian) între 2002 și 2011.

Cei 4,”au constituit un grup organizat în vederea comiterii mai multor infracțiuni de hărțuire și infracțiuni informatice constând în efectuarea de multiple apeluri cu caracter amenințător  precum și atacuri de tip phishing, în vederea sustragerii credențialelor de acces și ulterior compromiterii conturilor de poștă electronică, activități urmate de violarea secretului corespondenței, copierea și transferul fără drept al conținutului acestuia”.

Werner și Geclowicz și-au derulat acțiunile din teren pe parcursul lunii martie și în acest timp au spart trei dintre conturile de email ale apropiaților lui Kovesi”, se arată în articolul portalului online.

Procurorul șef al DIICOT, Daniel Horotniceanu, a declarat că cercetările sunt în faza preliminară acum.

comments

comments